Kalendarz imprez Szkoły Policealnej nr 13


Konkursy

Udział w międzynarodowym konkursie turystyczno-hotelarskim organizowanym przez Europejskie Stowarzyszenie Szkół Hotelarsko-Turystycznych - październik 2004 - Słowenia, 2005 - Turcja, 2006 - Irlandia (Killarney), 2007 - Włochy (Jesolo Lido), 2008 - Estonia (Kuressaare);
Udział w Europejskim Konkursie Barmańskim - październik 2004, Presov - Słowacja (zdjęcia), listopad 2007; listopad 2008;
Udział w Ogólnopolskim Konkursie Barmańskim Bacardi-Martini - marzec 2005, marzec 2006, marzec 2007;
Udział w Europejskim Konkursie Kelnersko-Sommelierskim organizowanym przez Stowarzyszenie "Coupe George Baptiste" - kwiecień 2005 - Portugalia, kwiecień 2006 - Meksyk (zdjęcia), 2007 - Hiszpania, 2008 - Dania;
Udział w Ogólnopolskim Konkursie Sommelierskim organizowanym przez Stowarzyszenie Sommelierów Polskich - maj 2005, maj 2006;
Udział w konkursie kuchni japońskiej Sushi (zdjęcia) - 2007.



Warsztaty

Warsztaty Kulinarne "Kulinaria 2004" organizowane przez Szkołę pod patronatem Ministerstwa Gospodarki. Kulinaria przeznaczone były dla szkół należących do AEHT (zdjęcia) (Europejskie Stowarzyszenie Szkół Hotelarsko-Turystycznych);
Kulinarne święto warzyw i owoców - 2005 (zdjęcia).


Współpraca z zagranicą

Współpraca w ramach programu Leonardo da Vinci z Hotelarsko-Gastronomiczną szkołą we Włoszech - Cingoli, Ancona, październik/listopad 2004. Centrum Kształcenia Zawodowego w Berlinie, marzec 2005;
Współpraca z Francuską Szkołą Hotelarsko-Gastronomiczną w Saint-Savine, Francja (Szampania);
Prezentacja polskiej kuchni bożonarodzeniowej - grudzień 2004, Bad Ischel - Austria (w ramach współpracy z Europejskim Stowarzyszeniem Szkół Hotelarsko-Turystycznych AEHT) (zdjęcia);
Projekty "Leonardo da Vinci".



Imprezy szkolne

Warsztaty Turystyczne dla semestrów turystycznych "Międzygórze 2004, 2006" - wrzesień/październik;
Wycieczki krajoznawcze organizowane przez Szkolne Kolo Turystyczne przy Samorządzie Szkolnym - cały rok szkolny;
Organizacja "Tygodnia Europejskiego" - prezentacja kuchni, tradycji oraz atrakcji turystycznych wybranych krajów Europy. Impreza organizowana przez młodzież trzecich semestrów - wiosna 2005;
Wykłady degustacyjne organizowane przez firmy: "Piwnica Wybornych Win", "Sopexa", "Centrum Wina", dla semestrów "Kelner-Sommelier".
Wielkanocne przyjęcie dla dyrektorów oraz władz oświatowych (zdjęcia).
Mokotowskie Pożegnanie Lata - 2007(zdjęcia).



Kursy podnoszące kwalifikacje zawodowe dla zainteresowanych słuchaczy

Kurs walutowy;
Kurs barmański;
Kurs wychowawców kolonijnych.



Powrót