Wielkość tekstu:

Aktualności

Warsztaty kuchni roślinnej w Cook Lab

Warsztaty kuchni roślinnej w Cook Lab Studio kulinarne rozpoczęły się pogadanka nt. przygotowywania pełnowartościowych posiłków i włączania do diety ciekawych rozwiązań kulinarnych opartych na warzywach - w tych przepisach główną rolę odgrywało TOFU pod wieloma postaciami. Uczniowie klasy 5Go pod opieką p. Małgorzaty Mirskiej, kierownika szkolenia praktycznego, przyrządzili "tofucznicę", "pastę a'la makrela" na bazie tofu, koktajl pełnowartościowy oparty na jarmużu i tofu z dodatkami oraz carry  z ryżem na ciepło. Warsztaty odbywały się w grupach kilkuosobowych w doskonale wyposażonych studiach kulinarnych, pod kierunkiem wykwalifikowanych dietetyków i szefów kuchni.

Gorąco polecamy udział w tych warsztatach wszystkim uczniom!!

 

Wróć