Uczniowie klasy 2AH technik hotelarstwa uczestniczyli w lekcji branżowej, której głównym celem było praktyczne poznanie zasad organizacji śniadań hotelowych.
W ramach specjalizacji zawodowej uczniowie klasy 5GO technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w lekcji branżowej. Na wstępie spotkania zostali zapoznani z typami pokoi hotelowych, salami konferencyjnymi, usługami MICE oraz gastronomią hotelową, w szczególności funkcjonowaniem baru hotelowego.
Uczniowie klasy 1AH uczestniczyli w lekcji branżowej w hotelu Polonia Palace Warszawa. Celem wiodącym spotkania było poznanie usług dodatkowych i funkcjonowania poszczególnych pionów hotelu.
W marcu, w ramach kampanii „Marzec miesiącem zawodowców”, odbędzie się szereg wydarzeń zachęcających ósmoklasistów i ich rodziców do poznania oferty warszawskich techników i szkół branżowych. Informacje na ten temat można pozyskać na stronie Biura Edukacji Miasta Stołecznego Warszawy.
W ramach programu "Klasa w Warszawie. Warszawa z klasą" nasi uczniowie uczestniczyli w warsztatach kulinarnych w Willi Intrata Muzeum Króla Jana III Sobieskiego w Wilanowie.
Nasza witryna wykorzystuje pliki cookies w celu realizacji usług oraz do gromadzenia anonimowych informacji statystycznych. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.